BTC: +38670216433 & TEHNOLOŠKI PARK: +38670312924 & CELJE: +38670312748 podpora@trendplus.eu

Zagotovo ste že slišali izraz ICO. Gre za kratico, ki je v svetu kriptovalut postala sinonim za potencialne hitre zaslužke. Vedno pogosteje pa se omenja tudi kot potencialna nevarnost za »naivne« vlagatelje, ki lahko izgubijo denar. Potrebno se je zavedati, da je ICO v svojem osnovnem namenu izredno dober in predvsem dostopen način vlaganja ter način, kako lahko tudi mali ljudje dobijo kos pogače pri veliki mizi. A začnimo na začetku!

 

KAJ SPLOH JE ICO?

 

‘Initial coin offering’ oz. ICO je zbiranje denarja kripto start-up podjetij. Ta podjetja preko ICO iščejo podpornike in vlagatelje za svoj projekt. S tem se mlada podjetja izognejo dolgotrajnim postopkom pridobivanja kapitala in iščejo denar na samem trgu. Tam vabijo potencialne vlagatelje preko oglasov o projektu in z obljubami o visokih donosih.

Vsak lahko vloži v ICO. Nekateri imajo minimalen znesek, ki je dovolj ugoden, da lahko k investiciji prispeva tudi »navaden« državljan. Vlagamo samo preko kriptovalut (Bitcoin, Ethereum), v zameno pa dobimo tokene oz. kriptovaluto podjetja v katerega smo vložili.

Zaradi dostopnosti in nizkega zneska, so ICO magnet za ljudi, ki želijo obogateti na enostaven način. Z vlaganjem v določen ICO si namreč kupimo delež podjetja. Ko podjetje raste, raste tudi vrednost njegovega kripto kovanca in posledično naša investicija.

Za lažje razumevanje, si poglejmo kar konkreten primer. Podjetja A ima odličen projekt, ki bo na podlagi blockchaina omogočal boljše in hitrejše poslovanje podjetij. Za razvoj programa potrebuje X denarja, ki ga bo pridobil preko vlagateljev. V zameno bo vsem vlagateljev ponudil svojo kriptovaluto, ki je trenutno vredna 1 cent. Vidimo da lahko potencialni vlagatelj s samo 100 evri pridobi veliko število kovancev, ki bodo ob rasti podjetja vredni bistveno več. Če kovanec naraste na samo 2 centa, smo že podvojili našo investicijo.

Sliši se mamljivo, a na žalost je to tudi oaza za goljufije in prevare!

ICO LAHKO POMENI VAŠ FINANČNI PROPAD

 

Še posebej, če ne veste v kaj se spuščate. Pred vsakim vlaganjem dobro preberite ‘whitepaper’. To je dokument, ki ga more imeti vsako podjetje, ki zbira denar preko ICO oz. tudi na kakšen drug način. V njem je naveden celoten plan razvoja, vodenja in organizacije podjetja. Pisati mora koliko denarja potrebujejo, kdo je ustanovitelj, kakšen bo razvoj ipd. Je načrt razvoja podjetja in obenem vaša varovalka za legitimnost.

Namreč v zadnjem času na trg prihaja veliko podjetij, ki želi preko ICO pobrati vaš denar. Ustvarijo »najboljši« projekt, ki bo rešil vse težave ter iz vas naredil milijonarja. A ko je zbran minimalen denar za zagon, vse potihne. Kar naenkrat se končajo vse objave na socialnih omrežjih, odgovorov na vaša vprašanja ni in spletna stran je konstanto v nadgradnji, dokler preprosto ne izgine. Seveda z njo izgine tudi vaš denar.

Zato pred samim vlaganjem naredite poglobljeno raziskavo. Tudi če je ‘whitepaper’ legitimen, vseeno preverite vse udeležence. Spremljajte objave na socialnih omrežjih ter poskušajte dobiti čim več informacij o samem projektu iz neodvisnih virov. In nikakor ne vlagajte vsega denarja v en sam projekt. Tudi če je legitimen in ima dobro idejo, še vedno ne pomeni, da bo uspel. Trg je izredno konkurenčen in ideja samo po sebi še ni zagotovilo za uspeh.

Uberite raje strategijo, kjer razpršite vaš denar. Če imate na razpolago 1000 evrov, jih vložite v nekaj različnih projektov. S tem si zagotovite večjo varnost in predvsem večjo možnost za dobiček.

Predvsem pa bodite potrpežljivi in pametni. Ne kupujte instinktivno temveč analitično. Preglejte vse možne aspekte in akterje ter se šele na podlagi dobrih in relevantnih informacij odložite za vlaganje.

Želimo vam veliko sreče in uspehov na trgu kriptovalut. Za več informacij pa se lahko vedno obrnete na naše poslovalnice, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

 

ICO investicija s kriptovalutami

 

IŠČETE DODATNE INFORMACIJE? OBRNITE SE NA NAS!

Ker so crypto market in ostali podobni portali včasih težko razumljivi, je pomoč vedno dobrodošla.
V poslovalnicah LoCoin zato vedno radi pomagamo in odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Odprti smo vsak dan do 21h, dodatno pa nudimo možnost vplačila/izplačila tudi ob sobotah.
Obiščite nas, da skupaj spišemo uspešno zgodbo.

TEHNOLOŠKI PARK: +386 70 311 971
BTC LJUBLJANA: +386 70 311 971
podpora@trenplus.eu