BTC: +38670216433 & TEHNOLOŠKI PARK: +38670312924 & CELJE: +38670312748 podpora@trendplus.eu

Svet še vedno nori za kriptovalutami. Bitcoin, Ethereum, Ripple in drugi kovanci postajajo vedno bolj uveljavljeni in priljubljeni za vlagatelje. So relativno stabilni in do neke mere zagotavljajo varno investicijo. Kljub temu ne smemo pozabiti na ALTCOIN oz. bolje rečeno ALTCOINS. Altcoin ni izraz za eno vrsto ‘kriptokovanca’ (kot je to npr. Bitcoin), temveč predstavlja vse kovance, ki so alternativni Bitcoinu. Med alternative spadajo npr. Ripple, Ethereum, Litecoin in druge večje kriptovalute, termin altcoin pa večinoma povezujemo z manjšimi in (zaenkrat) še neznanimi projekti.

Bitcoin predstavlja nekakšno uveljavljeno ‘tradicijo’ v svetu kriptovalut. Zaradi razširjenosti in moči je relativno stabilen. Kar je ugodna stvar za velike vlagatelje, ki imajo dovolj kapitala. Namreč če želimo vložiti v Bitcoin, potrebujemo vsaj nekaj tisoč evrov, če hočemo ustvariti znaten  dobiček.

Altcoin so na drugi strani bolj avanturistična investicija, saj gre za relativno nove in nepoznane projekte. Preko njih lahko ustvarimo bistveno hitrejše dobičke s precej manj denarja (kot je npr. potreben pri Bitcoinu). S čimer se poveča tudi tveganje.

 

VSI ALTCOIN (NI)SO NASLEDNJI BITCOIN

»Vsi altcoini so naslednji Bitcoin.«

To je obljuba vseh projektov, ki ponujajo svoje alternativne kriptovalute. Zelo pogosto se primerjajo z Bitcoinom, s čimer želijo privabiti vlagatelje in si zvišati vrednost kovanca. To argumentirajo tako, da rast svoje kriptovalute povezujejo z podobnim časovnim obdobjem rasti, kot ga je imel Bitcoin. S tem nas spominjajo primere kot je članek o nekem moškem, ki je vložil nekaj deset evrov v Bitcoin, na to pozabil in zaradi rasti kriptovalute čez nekaj let postal milijonar. Zgodba, kot je ta, je v svet kriptovalut pritegnila veliko ljudi, ki z vlaganjem v altocine upajo, da bodo deležni podobne zgodbe.

Vlaganje v altcoine je lahko veliko bolj dobičkonosno kot vlaganje v Bitcoin. Kriptovaluta, ki je vredna 1 cent, lahko dnevno zraste na 2 centa, medtem ko Bitcoin tega zagotovo ne bo deležen. V povprečju Bitcoin zaniha za nekaj %, kar je še vedno ogromno v primerjavi z ostalimi investicijami, a kot smo že ugotovili, si marsikdo ne more privoščiti investicije.

V teoriji so altcoini super investicija za ljudi, ki se ne odločijo za visoke vložke v kriptovalute. Gre za preprosto taktiko: kupi nizko in prodaj visoko. Vendar če bi bilo vse skupaj res tako enostavno, bi se močno povečajo število milijonarjev. Resnica je ta, da 99% altcoinov ne bo doseglo statusa Bitcoina (ali pa vrednosti 2 centov). Večja je možnost, da bo celoten projekt propadel, vlagatelji pa bodo ostali brez denarja.

Če želimo uspeti z investicijami v altcoine, moramo imeti prave informacije in veliko potrpežljivosti. Predvsem pa moramo izbrati pravi čas. Pri novih projektih, ki ponujajo altcoine, lahko že majhna novica oz. napoved sproži veliko rast kovanca. Poleg tega moramo poznati sam projekt in spremljati informacije o potencialni rasti, še preden postanejo javne. Takrat je idealen čas za nakup.

Imeti ugodne informacije velja tudi za prodajo. Najbolj ugodno je izvesti prodajo, kadar rast doseže vrhunec. Saj večinoma veliki rasti sledi velik padec oziroma padec na realno vrednost. Če se zamudi ‘okno’ za dobičkonosno prodajo oz. se vstopi v napačnem trenutku, se – logično – pridela izguba.

Torej, ali lahko uspemo z investicijami v altcoin? Seveda lahko, vendar tudi tu ni lahke poti in hitrega zaslužka. Trgovanje z njimi zahteva veliko časa in znanja. Poznati moramo vse o kovancu, v katerega vlagamo in se pravočasno odločiti za nakup oz. prodajo. In čeprav lahko pri altcoinih trgujemo z manjšimi vložki kot pri Bitcoini, je investicija veliko bolj tvegana in izpostavljena spreminjajočem se trgu.

 ___________________________________________________________________________

IŠČETE DODATNE INFORMACIJE? OBRNITE SE NA NAS!

Ker so crypto market in ostali podobni portali včasih težko razumljivi, je pomoč vedno dobrodošla. V poslovalnicah LoCoin zato vedno radi pomagamo in odgovorimo na vsa vprašanja.

Odprti smo vsak dan do 21h, dodatno pa nudimo možnost vplačila/izplačila tudi ob sobotah.
Obiščite nas, da skupaj spišemo uspešno zgodbo.

TEHNOLOŠKI PARK: +386 70 311 971
BTC LJUBLJANA: +386 70 311 971
podpora@trenplus.eu