BTC: +38670216433 & TEHNOLOŠKI PARK: +38670312924 & CELJE: +38670312748 podpora@trendplus.eu

Litecoin velja za klon Bitocina. Ustvarjen je bil z namenom plačevanja ‘peer to peer’ transakcij. To pomeni, da – podobno kot Bitcoin – omogoča izmenjavo podatkov med denarnicami. Zaradi določene obdelave blokov je primeren za plačevanje manjših zneskov.


Omogoča hitrejše obdelovanje podatkov

Omejitve Bitcoina kot plačilnega sredstva so postale bolj jasne, ko se je povečalo število transakcij na omrežju. Zaradi obremenjenosti sistema je čas potrditve transakcije dvihnilo iz nekaj sekund na nekaj ur. Kar seveda ni preveč praktično, če hočemo kolegu in sebi plačati kavico. V skladu s tem se je pojavil še en neugoden stranski učinek: cena transakcije je tako postala večja kot cena tistega, za kar ste plačali.

Litecoin je to težavo rešil s hitrejšo frekvenco blokov. Te se zaključujejo v dveh minutah in pol, kar je v primerjavi z Bitcoinovimi 10 minutami, bistveno hitrejše. Poleg tega zmore je za obtok na voljo 84 milijonov Litecoin enot v obtoku, kar je kar 4x več od Bitcoina, ki jih premore 21 milijonov.


Investicija v Litecoin je lahko ZLATA JAMA

V preteklosti Litecoin ni dobival medijske pozornosti, zato je cena temu primerno zastajala. Leto 2017 je postalo prelomno, ko je vrednost zrastla iz skromnih 4 dolarjev na vzpodbudnih 44 dolarjev. Trend leta 2017 se nadaljuje tudi v tem letu 2018. Litcoin je trenutno na 120 dolarjih.

Ogromna rast je pritegnila veliko novih investitorjev, zato mu nekateri napovedujejo svetlo prihodnost. Govori se doseganju cene med 500 in 600 dolarji. Ob nadgradnji Bitcoina in veliki konkurenci drugih kriptovalut ostajajo to le špekulacije. Vsekakor pa Litecoin dokazuje, da je trenutno ena izmed najbolj vročih kriptovalut.

 ___________________________________________________________________________

IŠČETE DODATNE INFORMACIJE? OBRNITE SE NA NAS!

Ker so crypto market in ostali podobni portali včasih težko razumljivi, je pomoč vedno dobrodošla. V poslovalnicah LoCoin zato vedno radi pomagamo in odgovorimo na vsa vprašanja.

Odprti smo vsak dan do 21h, dodatno pa nudimo možnost vplačila/izplačila tudi ob sobotah.
Obiščite nas, da skupaj spišemo uspešno zgodbo.

 

TEHNOLOŠKI PARK: +386 70 311 971
BTC LJUBLJANA: +386 70 311 971
podpora@trenplus.eu