BTC: +38670216433 & TEHNOLOŠKI PARK: +38670312924 & CELJE: +38670312748 podpora@trendplus.eu

Trgovanje s kriptovalutami, je postal pravi šport med svetovno populacijo. Težko bi našli nekoga, ki še nikoli ni slišal nič o bitcoinu, kriptovalutah ali tehnologiji blockchain. Le ta predtavlja napredek v razvoju sveta in je ena izmed stvari, ki bodo definitivno kreirale prihodnost vseh nas.

A večino ljudem so kriptovalute zanimive zaradi čisto druge stvari. Astronomski vzpon Bitcoina je v kriptosvet privabil veliko posameznikov, ki iščejo hiter zaslužek. Znane so zgodbe o posameznikih, ki so leta 2009 vložili 50 eur v Bitcoin, nanje pozabili in nato postali milijonarji.

Seveda je Bitcoin s svojimi trentnimi vrednosti, daleč od dosega navadnih smrtnikov, so pa toliko bolj zanimiv t.i. altcoini, ki imajo majhno vrednost in vsaj v očeh večine predstaljajo nov Bitcoin. A dejstvo je to, da s takim mišljenjem ne bomo obgatetli, temveč izgubili ves denar. Namreč scenarij Bitcoina se bo težko ponovil in nespametno je vlagati denar v stvari, ki jih ne poznamo dovolj.

Seveda pa to ne pomeni, da na trgu ni dovolj priložnosti za zaslužek. Trgovanje s kriptovalutami je za mnoge vir zaslužka, s katerim preživlja sebe in svojo celotno družino. Vendar trgovati je treba pametno ter s pravim znanjem. Predvsem pa se moramo izogibati začetniškim napakam, ki vas  drago stanejo.

Da se jim boste izognili tudi vi, smo za vas predstavili 3 »KAPITALNE« napake, na katere morate biti pozorni!

 

 

 1. Trgovanje s kriptovalutami mora biti premišljeno in ne na podlagi čustev!

 

Večina ljudi pade na tem testu. Trgovanja se lotijo entuziastično in kupijo prvi kovanec, ki jim je všeč. Ne naredijo predhodne raziskave in ozadja kovanca. Potem cel dan sedijo in gledajo graf. Pri tem so živčni in razdraženi.

Takoj, ko se graf pomakne malce navzdol, sledi panična prodaja. Potem, ko se graf zopet obrne navzgor sledi nakup. In tako poteka cel dan, dokler ob koncu dneva ne ostanejo brez denarja in brez živcev ter s kakšnim sivim lasom več.

Takemu scenariju se morate izogniti. Ne samo, da škoduje vašemu zdravju, tudi vaša denarnica vam ne bo hvaležena. Trgovanja se zato lotite premišljeno in s pravo raziskavo. Namareč, večina altcoinov ima za sabo neko podjetje oz. projekt. Raziščite ta projekt, preberite »whitepaper« ter preverite ekipo. Vse to je dober indikator, kam bo v prihodnje šel projekt in s tem rast samega kovanca.

S premišljenim trgovanjem, se bo vaš kapital večal in izgub bo bistveno manj. Ko pa začutite, da postajajte preveč čustveni, enostavno ugasnite računalnik in se za kakšno uro posvetite drugim stvarem.

 

 2. Ne stavite vse na enega konja

 

V kripto svetu ni prostora za najljubšega in najlepšega. Vse kar je pomembno, so številke in dejstva. Trgovanje s kriptovalutami tudi ni dirka, kjer bi na koncu zmagal samo en. Lahko bi ga primerjali bolj z ekipnim športom, kjer je le skupna moč tista, ki vas pripelje na končni cilj.

Zato nikoli ne kupujte samo enega kovanca. To je recept za katastrofo, saj ste potem odvisni samo od enega vira. Če se zgodi, da ta vir ugasne, ostanete brez vsega. Svoj kapital zato razpršite v več altcoinov in si zgradite portfolio, ki bo varen, donosen in zanesljiv. Če en kovanec začne izgubljati vrednost oz. se pokaže, da ni profitabilen, ga lahko vedno zamenjate z drugim. Pri tem ne boste veliko izgubili, saj vas bodo drugi kovanci rešili oz. držali nad vodo.

 

 3. Nikoli ne zapravite vsega denarja naenkrat

 

Še ena izmed pogostih napak, ki jih storijo začetniki. Trgovanje s kriptovalutami je nepredvidljiv svet, kjer ni nikakršnih zagotovil. Tudi če opravite vso analizo in raziščete vse projekte, se lahko še vedno zgodi, da določen kovanec izgubi veliko vrednosti. Na to morate biti vedno pripravljeni in v primeru črnega scenarija, instantno reagirati.

Zato nikoli ne vložite vsega denarja naenkrat. Če je vaš budget 1000 eur, jih obdržite vsaj 500 do 600. Ostalih 400 pa razpršite v različne altocine. S tem imate še vedno zaledje in varnostno mrežo, ki vas bo zopet vrnila na zeleno vejo. Seveda potem preostalih 600 eur zopet porazdelite po enakem principu.

V koliko boste delovali po tem principu, bo možnost izgube denarja bistveno manjša.  To so majhne skrivnosti, ki jih morate poznati preden se začne vaše trgovanje s kriptovalutami.

 

ŽELITE HITRO PRIDOBITI SVOJE PRVE BITCOINE ZA TRGOVANJE S KRIPTOVALUTAMI?

 

Obrnite se na katerokoli našo poslovalnico LoCoins, kjer vam bodo strokovnjaki pomagali skozi celoten proces. Običajno nakup kriptovalut poteka preko bančnih nakazil ali menjalnice. Tak postopek se lahko zavleče tudi do nekaj dni. Z nami se vse to skrajša na zgolj 5 minut.

Prav tako vam omogočamo hitro izplačilo denarja. Preko bančnega računa to poteka 1-2 dni, pri nas, le 20 minut.

Za vsa vaša vprašanja smo odprti vsak dan do 21h, dodatno pa nudimo možnost vplačila/izplačila tudi ob sobotah.

Zato nas obiščite in si še danes zagotovite svoje prve Bitcoine ter začnite svoje trgovanje s kriptovalutami.

 

TEHNOLOŠKI PARK: +386 70 311 971
BTC LJUBLJANA: +386 70 311 971
podpora@trenplus.eu